0205 123 800x for web

Gran Zirupens historik

Det började som ett försök, när jag ville göra en ny matprodukt.
Jag tänkte inte att det skulle bli denna produkt…men så blev det!

Jag gick Eldrimners grundkurs för matintresserade 2007.
Gjorde detta försök hemma under en helg, och tog med mig ett smakprov till kursansvarig och tillika chefen för Eldrimner, Bodil Cornell.
Hon smakade, tittade mig stint i ögonen och sa: men människa vad har du gjort, kan du göra om det och har du skrivit ner receptet…. Det var så det började!

2009 var det en otroligt stor och härlig matmässa i Tantolunden – Smaklust, med små matproducenter från hela landet.
Där lanserade jag Gran Zirupen för första gången. Jag träffade många kockar och matintresserade på mässan som verkligen gillade produkten och där började lanseringen av Gran Zirupen.

Prisbelönt!

Gran Zirupen har vunnit två priser, dels som den godaste efterrätten Grana Cotta,
dvs panna cotta med smak av Gran Zirup samt som den godaste snapsen.

Trångsvikenbolaget

I December 2010 vann jag första priset i Trångsvikenbolagets tävling AB Jämtland.
Av drygt 110 sökande till tävlingen så gick ca 12 vidare till en final som kan liknas vid ”örnnästet”
där 6 företags idéer blev vinnare.

Matmässa

I Januari 2011 ställde jag ut i den svenska paviljongen på Eurpoas största matmässa Grune Woche i Berlin.

Mitt kök

Mitt Kök med bland andra Tommy Myllymäki och Jens Dolk reste runt i landet under sommaren 2011.
De besökte ca 12 län i landet. I varje län letade de fram en unik produkt,
när de kom till Jämtland fick de smak för Gran Zirupen och Gran Zirups snapsen!!!
(Att blanda en del Gran Zirup med 3 delar okryddat brännvin).

Matskrået i Jämtland

November 2011 samlade jag 11 recept från olika kockar som använder Gran Zirupen
i sin matlagning i recepthäftet Nr 1.
Det finns nu förpackat i lilla presentlådan med Gran Zirup, recepthäfte samt snapsglas.
Min tanke är att i glaset kan man servera endera Gran Zirups snapsen eller Grana Cottan.

Under våren 2012 blev jag en del av styrgruppen för Matskrået i Jämtland.

GastroNord

Under Gastro Nord samt Vinordic på Älvsjömässan April 2012
använde kocklandslaget Gran Zirupen.
Jag ställde även ut på mässan och träffade många trevliga kockar och matintresserade.

SM Silver

SM Silver i Mathantverk gick till Älvdrottningsaft från Skogens Sköna Gröna,
vid Mitt Kök mässan i September 2012 i Göteborg.

Produkt på Arlanda

Från den 7 januari till och med den 25 Augusti 2013 är Gran Zirupen en produkt som säljs
i Jämtland / Härjedalen monter på Taxfree butiken Terminal 5 Utrikeshallen på Arlanda.
Utvalda produkter som ska locka och väcka intresse att komma och besöka Jämtland / Härjedalen som turist.

Trä tallrikar

Skogens Sköna Gröna har under våren och sommaren 2013 tack vare ”Väx med skogen”
fått möjlighet att starta upp en ny gren i företaget där vi tillverkar olika modeller av trä tallrikar.
spåntallrikar och olika andra modeller. Vi försöker ta fram det kunden önskar.

Gastronomiska samtal – Matverk

Den 19 November 2013 hölls länstävlingen i Gastronomiska samtal – Matverk, på Storsjöteatern i Östersund.
Skogens Sköna Gröna vann länstävlingen med den nya produkten Gran Zirup Snaps 37,5 %.
Riksfinalen kommer att avgöras i slutet av januari 2014 i Nyköping….

Gran Zirup till Systembolaget!

Den 1 December 2013 började Gran Zirup Snaps att säljas på mina tre närmsta systembolagsbutiker, dvs Åre, Järpen och Krokom.
Finns nu även i Östersund – Lillänge & Ånge.
I övriga Sverige finns den att beställa ur beställningssortimentet. Art nr 87222

December 2013 – Husmansbord®

”Skogens Sköna Gröna har med den äran vunnit en plats på Husmansbord Jämtland 2013 med sin utmärkta och därför utvalda Gran Zirup.”
Diplom till Gran Zirup som god, innovativ matprodukt.
I Husmansbordets sökande efter unika produkter från respektive län i Sverige.

Januari 2014 – Gastronomiska samtal – Matverk 2014.

Riksfinalens högsta poäng i kategorin ”Innovation” samt
”Marknadsjuryns högsta samlade poäng” har tilldelats Gran Zirup Snaps
från Skogens Sköna Gröna i samarbete med Tevsjö Destilleri.

Åre Grunsch – en god Svensk Punsch.

April 2014 lanserade vi den nya punschen, även den med smak av Gran Zirup och lite rom.
En mycket god punsch som är ”lagom” söt.

Matmässa i Turin

Oktober 2014, Skogens Sköna Gröna deltog vid den gigantiska matmässan i Turin Italien.

Diplom

Husmansbord diplom tilldelades Gran Zirup Snaps 37,5 %,
vid Mitt Kök mässan, November 2014 i Stockholm.

Passion för mat

Skogens Sköna Gröna deltog på mässan i Göteborg, Februari 2015.
Under kockduellen mellan stadens erkänt skickliga kockar vann Katja Palmqvist
med en kycklingrätt smaksatt med Gran Zirupen som en glace !!!