Grana Cotta – Grundrecept

Skogens Sköna Gröna’s prize-winning Grana Cotta – panna cotta
22 maj, 2015
Vinnande snaps ur Jämtlandsmenyn – 2010!
22 maj, 2015

Grana Cotta – Grundrecept

Grundreceptet

Gran Zirups Pannacotta.
GranaCotta.

3 dl Vispgrädde,
1 Vaniljstång,
1 Gelatinblad
50 ml Gran Zirup,
4 msk Socker.

Lägg gelatin bladet i kallt vatten.
Häll grädden i kastrull.
Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg allt i grädden.
Koka försiktigt upp grädden, ta upp vaniljstången.
Ta kastrullen från värmen .
Lägg en tesked granzirup i varje form eller vackra glas (4st.)
(Små sherryglas eller nubbe glas)
Rör ner det uppblötta gelatinbladet i grädden.
Häll resterande granzirup i grädden.
Portionera upp och ställ kallt i cirka 4 timmar.

Dekorera genom att ta lite gran barr, rosta dem i het torr stekpanna, skaka eller rör hela tiden i pannan. Granbarren blir spröda och goda, dekorera genom att sticka ner några barr på toppen av pannacottan, som en ”tippi kåta”!
Har du mer granzirup, så är det inte fel att hälla en tesked ovanpå den kalla granacottan när den dekoreras!

Enkelt och Ljuvligt Gott – Lycka till!!!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *