Gammelgårdens Gransorbet och blåbärsostkräm av David Gustafsson Sälen

Featured image for “Gammelgårdens Gransorbet och blåbärsostkräm av David Gustafsson Sälen”

Gammelgårdens Blåbärsostkräm med gransorbet
Blåbärsostkräm
110 g äggula
40 g blåbärspuré
40 g smält vit choklad
20 g florsocker
200 g färskost (exempelvis Philadelphia)
Blanda allt och värm i 85-90° tills blandningen sätter sig.
Kyl och mixa till en slät kräm.
Gransorbet
125 g Gran Zirup
30 g glukos
275 g vatten
25 g socker
1 cl vodka
saft från ½ citron
½ gelatinblad
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Blanda alla övriga
ingredienser utom citron. Smält gelatinet i citronsaften
och rör ner i lagen. Kör blandningen i glassmaskin.
Servera med färska blåbär och krossade digestivekex.


Dela: