Gran Zirupens historik
'07
Det började som ett försök, när jag ville göra en ny matprodukt.
Jag tänkte inte att det skulle bli denna produkt…men så blev det!
Jag gick Eldrimners grundkurs för matintresserade 2007.
Gjorde detta försök hemma under en helg, och tog med mig ett smakprov till kursansvarig och tillika chefen för Eldrimner, Bodil Cornell.
Hon smakade, tittade mig stint i ögonen och sa: men människa vad har du gjort, kan du göra om det och har du skrivit ner receptet…. Det var så det började!
'09
2009 var det en otroligt stor och härlig matmässa i Tantolunden – Smaklust, med små matproducenter från hela landet.
Där lanserade jag Gran Zirupen för första gången. Jag träffade många kockar och matintresserade på mässan som verkligen gillade produkten och där började lanseringen av Gran Zirupen.
'10
Trångsvikenbolaget
I December 2010 vann jag första priset i Trångsvikenbolagets tävling AB Jämtland.
Av drygt 110 sökande till tävlingen så gick ca 12 vidare till en final som kan liknas vid ”örnnästet”
där 6 företags idéer blev vinnare.
'11
Matmässa
I Januari 2011 ställde jag ut i den svenska paviljongen på Eurpoas största matmässa Grune Woche i Berlin.
Mitt kök
De besökte ca 12 län i landet. I varje län letade de fram en unik produkt,
när de kom till Jämtland fick de smak för Gran Zirupen och Gran Zirups snapsen!!!
(Att blanda en del Gran Zirup med 3 delar okryddat brännvin).
Matskrået i Jämtland
November 2011 samlade jag 11 recept från olika kockar som använder Gran Zirupen i sin matlagning i recepthäftet Nr 1.
Det finns nu förpackat i lilla presentlådan med Gran Zirup, recepthäfte samt snapsglas.
Min tanke är att i glaset kan man servera endera Gran Zirups snapsen eller Grana Cottan.
Under våren 2012 blev jag en del av styrgruppen för Matskrået i Jämtland.
'12
SM Silver
Gastro Nord
'13
Produkt på Arlanda
Trätallrikar
Gastronomiska samtal - Matverk
Gran Zirup till Systembolaget!
December 2013 – Husmansbord®
'14
Januari 2014 – Gastronomiska samtal – Matverk 2014.
Åre Grunsch – en god Svensk Punsch.
Matmässa i Turin
Diplom Husmansbord
'15
Passion för mat
Under kockduellen mellan stadens erkänt skickliga kockar vann Katja Palmqvist med en kycklingrätt smaksatt med Gran Zirupen som en glace !!!
Prisbelönt
Gran Zirupen har vunnit två priser, dels som den godaste efterrätten Grana Cotta, dvs panna cotta med smak av Gran Zirup samt som den godaste snapsen.

SM Silver för Älvdrottningsaft

Åre grunsch & Gran Zirup snaps

