Gran Zirupens historik
'07
Det började som ett försök, när jag ville göra en ny matprodukt.
Jag tänkte inte att det skulle bli denna produkt…men så blev det!
Jag gick Eldrimners grundkurs för matintresserade 2007.
Gjorde detta försök hemma under en helg, och tog med mig ett smakprov till kursansvarig och tillika chefen för Eldrimner, Bodil Cornell.
Hon smakade, tittade mig stint i ögonen och sa: men människa vad har du gjort, kan du göra om det och har du skrivit ner receptet…. Det var så det började!
'09
2009 var det en otroligt stor och härlig matmässa i Tantolunden – Smaklust, med små matproducenter från hela landet.
Där lanserade jag Gran Zirupen för första gången. Jag träffade många kockar och matintresserade på mässan som verkligen gillade produkten och där började lanseringen av Gran Zirupen.
'10
Trångsvikenbolaget
I December 2010 vann jag första priset i Trångsvikenbolagets tävling AB Jämtland.
Av drygt 110 sökande till tävlingen så gick ca 12 vidare till en final som kan liknas vid ”örnnästet”
där 6 företags idéer blev vinnare.
'11
Matmässa
I Januari 2011 ställde jag ut i den svenska paviljongen på Eurpoas största matmässa Grune Woche i Berlin.
Mitt kök
De besökte ca 12 län i landet. I varje län letade de fram en unik produkt,
när de kom till Jämtland fick de smak för Gran Zirupen och Gran Zirups snapsen!!!
(Att blanda en del Gran Zirup med 3 delar okryddat brännvin).
Matskrået i Jämtland
November 2011 samlade jag 11 recept från olika kockar som använder Gran Zirupen i sin matlagning i recepthäftet Nr 1.
Det finns nu förpackat i lilla presentlådan med Gran Zirup, recepthäfte samt snapsglas.
Min tanke är att i glaset kan man servera endera Gran Zirups snapsen eller Grana Cottan.
Under våren 2012 blev jag en del av styrgruppen för Matskrået i Jämtland.
'12
SM Silver
Gastro Nord
'13
Produkt på Arlanda
Trätallrikar
Gastronomiska samtal - Matverk
Gran Zirup till Systembolaget!
December 2013 – Husmansbord®
'14
Januari 2014 – Gastronomiska samtal – Matverk 2014.
Åre Grunsch – en god Svensk Punsch.
Matmässa i Turin
Diplom Husmansbord
'15
Passion för mat
Under kockduellen mellan stadens erkänt skickliga kockar vann Katja Palmqvist med en kycklingrätt smaksatt med Gran Zirupen som en glace !!!
'16
Medelpad skogsriket
'17
Skogsacceleratorn hos Biz Maker
Som första kvinnliga företagare fick jag möjligheten att delta i Biz Makers Forest Accelerator, för att utveckla mitt skogsföretag.
I samarbete med scas förpackningsavd togs en helt ny typ av förpackning fram, matförpackningar i arcwise, en ny typ av wellpapp som går att forma rund.
Gran Zirup till Canada
Skogens Sköna Gröna hade möjligheten att presentera Gran Zirup i Canada och svenska ambassaden i Ottawa för kökschefen som blev mycket intresserad.
"Ma vandra på skogom", en ovanlig titel på en drink. Men då förstår man känslan i smaken.
Maj 2017 gjorde Emil Åreng drinken Ma vandra på skogom..... en drink med Gran Zirup
(se foto, se bok ????)
'18
Startade Saluhall & Glasseria
I maj 2018 startade Skogens Sköna Gröna Medelpads 1:a SALUHALL och GLASSERIA på Ånge torg, med endast när och lokalproducerade produkter, kött, ost, fisk och mycket mer.
Kaffe, fika och lättare luncher serveras också.
Matevent och föredrag anordnas i lokalens fina konferensrum.
Reste på nytt med Bizmaker till Canada för att introducera Gran sirap.
Inbjuden som föredragshållare vid möte med Fäbodbrukarna i Järvsö 26 oktober 2018
'19
Ett smakrikt gran år.
Ekmandagarna på Vetenskapsdagarna, SPCI.
29 – 30 jan SPCI, 2 fantastiskt roliga dagar där Sveriges alla skogsforskare fick smaka och lyssna till mig och vad jag skapar av träden. Mycket kreativt.
Konungen invigde nya Östrands fabriken, presenter av gran till invigningen från Skogens Sköna Gröna
Gran utställningen kom till Murberget.
Utställningen från rot till barr visades från Maj 2019 på Murberget
Under Skidskytte VM i Östersund Mars 2019 serverades många av mina produkter i vip tältet.
SCA årsstämman i Sundsvall med produkter från Skogens Sköna Gröna
Vi ställde ut på Leva och Bo mässan,
där lanserades mathantverkstidningen Västernorrland....
Jag blev inbjuden Föreläsare hos Trollska Skogen - Nordanstig: Skogsgrenar
En passande titel för Skogens Sköna Gröna
I Maj månad blev jag nominerad till Företagarnas pris i Ånge....
Lunch till Kronprinsessan Victoria och andar glada vandrare
Skogsnolia
Juni SCA Galtström skogsdag och även utställare på Skogsnolia Umeå i SCAs monter.
Att smaka på gran gav besökarna en ny infallsvinkel på gran och det blev en lyckad övergång att prata avverkning eller nya fina granplantor.
'20
Utbildningsåret
'21
Det gamla Kapellet
Skogens Sköna Gröna sålde Saluhallen på torget i Ånge.
Och köpte ett gammalt timrat Kapell i Kölsillre !
Där Skogens Sköna Grönas butik flyttade in.
'22
Lokal mat och fika i Kapellet samt Kurser, Konst och Musik.
Skogens Sköna Gröna utvecklade Kapellet med konstutställningar och musikevent och kafé under sommar halvåret.
Till sommaren 2022 skaffade Skogens Sköna Gröna en matvagn som används på event, bokad av kunder och vid kapellet Mitt i Byn.
'23
2023 året vi vill glömma, regn och rusk och en kraschad fot
2023 målades Kapellets yttre om med hjälp av goda vänner.
Kapellet målades med linoljefärg.
Skogens Sköna Gröna ställde ut på Skogsnolia i Umeå.
Gran Zirup introducerades i Japan på stort varuhus.
'24
startade med en rivare
Hemsidan uppdateras och även swisch betalning blir möjlig i webbshopen.
Utbildning i Affärskompetens.
Prisbelönt
Gran Zirupen har vunnit två priser, dels som den godaste efterrätten Grana Cotta, dvs panna cotta med smak av Gran Zirup samt som den godaste snapsen.

SM Silver för Älvdrottningsaft

Åre grunsch & Gran Zirup snaps


Matglädje Smaker från världens bästa skafferi den Medelpadska skogen.


Bellas goda drink

Japanskor smakar Gran Zirup för 1:a gången.

Kapellet finns i Kölsillre.


Ekmandagarna med Skogens Sköna Gröna

Presentförpackningar med Engelsk text

Många är de barmästare som skapar drinkar med Gran Zirup

En vandringsutställning om Svensk GRAN

Saluhallen med lokalproducerat !
