Himmelsraften ostsallad by Tommy Myllymäki & Jens Dolk.

Featured image for “Himmelsraften ostsallad by Tommy Myllymäki & Jens Dolk.”

Det känns spännande att blanda champinjoner med sin utpräglade skogssmak och den spännande Gran Zirupen. Himmelsraften är en Jämtländsk variant av Gruyere och helt suverän.

4 portioner

100 gram Himmelsraften (Jämtländsk hårdost)
4 stora champinjoner
2 tsk Gran Zirup
1 tsk Äppelcidervinäger
1 msk Rapsolja
2 dl plockad Machésallad

Hyvla osten lövtunt, men utan att den smular sönder.
Hyvla champinjoner tunt med mandolin eller osthyvel
Blanda samman Gran Zirup, vinäger och rapsolja till en dressing.
Varva sedan ost, champinjoner, dressing och salladsblad.
Salta lite på champinjonerna och ringla lite dressing mellan lagren.


Dela: