Lingongravad lax med granzirupskräm

Featured image for “Lingongravad lax med granzirupskräm”

(12 ägghalvor)

6 st ägg
150 gram lingon gravad lax
2 msk rönnbärskapris
3 msk finhackad rödlök
3 msk hackad persilja
1/2 dl crème fraiche
1 msk lingon
1 msk granzirup
1 msk dijonsenap
1 msk citronsaft
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad rosmarin
salt och peppar

Hårdkoka äggen, dela i halvor och gröp ur gulan.

Tärna fisken och blanda med rönnbärskapris, rödlök och persiljan.

Blanda crème fraiche med med de finhackade kokta äggulorna, lingon,
granzirup, citronsaft, senap, gräslök och rosmarin.
Smaka av med salt och peppar.

Lägg en rejäl sked av såsen i ägghalvorna och toppa med lax.
Garnera med örtkryddor och lite mer av såsen.


Dela: