Älvdrottningens Välkomst drink !

Älvdrottningsdrycken har blivit mycket uppskattad som välkomst drink. Blanda Älvdrottningen (väl kyld) med vitt vin eller alkoholfritt vitt vin. 1 + 4 eller efter tycke och smak. Gärna med isbitar och någon skiva citron !!! Syran i vinerna lyfter smakerna av Älvdrottning. Mycket gott och mycket uppskattad start på en trevlig middag !!!

Älvdrottningens stolta och läckra snaps ! 2012

Älvdrottningens stolta och läckra snaps ! Denna snaps på älvdrottning gick till final i matakademiens tävling i Jämtland 2012! Låt torkad älvdrottningsblomklase/älgörtblomma dra i brännvin special över natten, sila av, kyl och njut. Eller ännu enklare: Blanda 1 del älvdrottningsaft med 3 delar Brännvin special. Smaka gärna av, till ditt eget bästa resultat. Älvdrottningsaften är mycket god som dryck, måltidsdryck … Read More

Älvdrottning Glögg

Älvdrottning Glögg 0,5 L  älvdrottningsaft 0,5 L vatten eller lite mindre 0,5 L vitt vin eller lite mer alkoholfritt vin passar mycket bra för att få syra i glöggen om man inte vill använda vin med alkohol. 2 kanelstänger 10 kryddnejlikor 15 kardemummakärnor 2 stjärnanis Värm upp allt i en kastrull, låt dra 20 minuter eller gärna övernatten. Sila av … Read More

Älvdrottning Gluhwein, gott i vårvinter tid!

Älvdrottning Gluhwein 0,5 L  älvdrottningsaft 0,5 L vatten eller lite mindre 0,5 L vitt vin eller lite mer (samt starksprit om så önskas) samt en apelsinskiva och gärna en kanelstång per glas. Värm vatten, blanda med övriga ingredienser smaka ev. av med stark sprit till önskad styrka. Fukta gärna glasets överkant i vatten, ”doppa” sen i strösocker. Häll gluhwein i … Read More

Alkoholfritt zirups bubbel

Enkel och god dryck – Gran Zirups Bubbel!!! Ca 1 tsk eller mer Gran Zirup i ett glas. Fyll på med kallt, kolsyrat vatten. Eventuellt lite is i glaset

Ostbomb !!! 2013

Ostbomben, trevligt och gott som förrätt eller efterrätt !   Denna ost efterrätt gick till final i Matakademiens Jämtlands tävling 2012. Med final mars 2013. En liten rund brie eller camenbertost, från t ex Tivars, Oviken ost, Skärvången eller Åsberget….. eller någon annan ostproducent …. Värm osten i ugnen 150 grader cirka 5-(10) minuter, på ugnsfast fat, passa noga. När … Read More

Cheese bomb with Gran Zirup and walnuts or fruit

150 g whole Camembert or Brie 50 g or more Gran Zirup Walnut pieces Heat the cheese on an ovenproof dish for about 5 minutes at 200°C. Remove from the oven when swollen and looks like it will explode. Sprinkle with walnuts and pour Gran Zirup on top. Can be served as a starter or a dessert, preferably with a … Read More

Gran toast

Gratinerad Chevre  med Gran Zirup! Enkelt och gott! Vitt bröd med en skiva chevre ost på var brödskiva. Toppa med 1 msk Gran Zirup på varje ostskiva. Gratinera i ugnens övre del på ca 200 C, tills osten fått lite färg.

Gran Äpple

Varmt äpple med mandelmassa och Gran Zirup! God och super enkel efterrätt med gransmak! Skala  och kärna ur ett äpple / person. Fyll hålrummet med mandelmassa. Ställ på ett fat. Häll över 1 – 2 msk Gran Zirup. Grädda äpplet/äpplena i micro ca 1,5 – 2, 5 minuter. Kan avnjutas med en kula glass eller en klick grädde, om man … Read More

Tårta med Gran Zirup

Kladdkaka 2 ägg 3 dl socker 1,5 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 1 1/2 tsk vaniljsocker 4 msk kakao 100 gram smält smör Rör ihop (vispa ej) allt och grädda i 175 C ca. 35 minuter. Eller ännu enklare, köp en färdig (fryst) kladd kaka i butik. Serveras med vispad grädde, hallon eller andra bär från skogen och som pricken … Read More