Utmärkelser från Husmansbord delades ut på Mitt Kök-mässan i Stockholm.

8 Nov. 2014 På Mitt Kök mässan i Stockholm har Skogens Sköna Gröna i samarbete med Tevsjö destilleri tilldelats diplom för Gran Zirup Snaps 37,5 %. 74 produkter från 33 livsmedelsföretag utmärktes på Mitt Kök, Stockholmsmässan fredagen den 7 november. Matentusiasten och radioprofilen Ulf Elfving delade ut diplomen och passade på att få sig en pratstund med de prisade producenterna … Read More

Systembolagets nya rutiner. Du vet väl om att du kan påverka systembolaget !!!

8 nov. 2014 Du vet väl om att du kan påverka, även när du inte beställer eller handlar ! Varje gång du går in på ditt systembolag och frågar efter en specifik % haltig dryck,skall personalen i butiken registrera förfrågan likväl som beställningen ur beställningssortimentet. På det sättet kan vi kanske påverka utbudet i den butik där vi handlar. Gran … Read More

Goat Cheese & Gahko Bread

Goat Cheese & Gahko Bread / Getost med Gahko bröd, hjortron och Gran Zirup. Recept av Tareq Taylor Nordic Cookery i Åre. Serves 6-8 Ingredients 500 ml milk 100 g butter 25 g yeast 50 ml syrup 1 tsp. salt 100 ml rye flour Approx. 1 lit wheat flour How to do it Melt the butter and add the cold … Read More

Waffles & Hot Chocolate

Waffles & Hot Chocolate / Våfflor med hjortron, Gran Zirup & grädde samt varmchoklad. Recept av Tareq Taylor Nordic Cookery i Åre. Serves 4-6 Waffles Ingredients 400 ml wheat flour 2 tsp. baking soda 1 tsp. vanilla powder 1 tsp. sugar ½ tsp. salt 125 g butter 200 ml milk 250 ml soda water How to do it Mix all … Read More

Vinnande snaps ur Jämtlandsmenyn – 2010!

Matakademiens tävling som avgjordes i Februari 2011, hade även i år Gran Zirupen som vinnare. Denna gång var det i snaps klassen!!! Gran Zirups snaps! Blanda Gran Zirup & Vodka i lämpliga proportioner. T ex 4 cl Sprit och 2 tsk Gran Zirup! Passar utmärkt till sill!!!

Grana Cotta – Grundrecept

Grundreceptet Gran Zirups Pannacotta. GranaCotta. 3 dl Vispgrädde, 1 Vaniljstång, 1 Gelatinblad 50 ml Gran Zirup, 4 msk Socker. Lägg gelatin bladet i kallt vatten. Häll grädden i kastrull. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg allt i grädden. Koka försiktigt upp grädden, ta upp vaniljstången. Ta kastrullen från värmen . Lägg en tesked granzirup i varje form eller … Read More

Skogens Sköna Gröna’s prize-winning Grana Cotta – panna cotta

Panna cotta 50 ml Gran Zirup Fresh spruce needles 4 small desserts Make a basic panna cotta using 300 ml cream, a vanilla pod, gelatine leaves & sugar, following the instructions in your cookbook. Then place 1 tsp Gran Zirup in the bottom of each glass. Save around 4 tbsp of Zirup as a garnish and mix the rest into … Read More