Cheese bomb with Gran Zirup and walnuts or fruit

150 g whole Camembert or Brie 50 g or more Gran Zirup Walnut pieces Heat the cheese on an ovenproof dish for about 5 minutes at 200°C. Remove from the oven when swollen and looks like it will explode. Sprinkle with walnuts and pour Gran Zirup on top. Can be served as a starter or a dessert, preferably with a … Read More

Gran toast

Gratinerad Chevre  med Gran Zirup! Enkelt och gott! Vitt bröd med en skiva chevre ost på var brödskiva. Toppa med 1 msk Gran Zirup på varje ostskiva. Gratinera i ugnens övre del på ca 200 C, tills osten fått lite färg.

Gran Äpple

Varmt äpple med mandelmassa och Gran Zirup! God och super enkel efterrätt med gransmak! Skala  och kärna ur ett äpple / person. Fyll hålrummet med mandelmassa. Ställ på ett fat. Häll över 1 – 2 msk Gran Zirup. Grädda äpplet/äpplena i micro ca 1,5 – 2, 5 minuter. Kan avnjutas med en kula glass eller en klick grädde, om man … Read More

Tårta med Gran Zirup

Kladdkaka 2 ägg 3 dl socker 1,5 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 1 1/2 tsk vaniljsocker 4 msk kakao 100 gram smält smör Rör ihop (vispa ej) allt och grädda i 175 C ca. 35 minuter. Eller ännu enklare, köp en färdig (fryst) kladd kaka i butik. Serveras med vispad grädde, hallon eller andra bär från skogen och som pricken … Read More

Lingongravad lax med granzirupskräm

(12 ägghalvor) 6 st ägg 150 gram lingon gravad lax 2 msk rönnbärskapris 3 msk finhackad rödlök 3 msk hackad persilja 1/2 dl crème fraiche 1 msk lingon 1 msk granzirup 1 msk dijonsenap 1 msk citronsaft 1 msk hackad gräslök 1 msk hackad rosmarin salt och peppar Hårdkoka äggen, dela i halvor och gröp ur gulan. Tärna fisken och … Read More