8 nov. 2014 Du vet väl om att du kan påverka, även när du inte beställer eller handlar ! Varje gång du går in på ditt systembolag och frågar efter en specifik % haltig dryck,skall personalen i butiken registrera förfrågan likväl som beställningen ur beställningssortimentet. På det sättet kan vi kanske påverka utbudet i den butik där vi handlar. Gran … Read More
”Foraging a cocktail success”.
Blanda denna nya drink av Emil Åreng Umeå, en av Sveriges bästa barmästare.
Goat Cheese & Gahko Bread
Goat Cheese & Gahko Bread / Getost med Gahko bröd, hjortron och Gran Zirup. Recept av Tareq Taylor Nordic Cookery i Åre. Serves 6-8 Ingredients 500 ml milk 100 g butter 25 g yeast 50 ml syrup 1 tsp. salt 100 ml rye flour Approx. 1 lit wheat flour How to do it Melt the butter and add the cold … Read More
Waffles & Hot Chocolate
Waffles & Hot Chocolate / Våfflor med hjortron, Gran Zirup & grädde samt varmchoklad. Recept av Tareq Taylor Nordic Cookery i Åre. Serves 4-6 Waffles Ingredients 400 ml wheat flour 2 tsp. baking soda 1 tsp. vanilla powder 1 tsp. sugar ½ tsp. salt 125 g butter 200 ml milk 250 ml soda water How to do it Mix all … Read More
Skogens Sköna Gröna’s prize-winning Gran Zirup Schnapps
1 part Gran Zirup 3 parts vodka Increase the amount of Gran Zirup to make a liqueur.
Vinnande snaps ur Jämtlandsmenyn – 2010!
Matakademiens tävling som avgjordes i Februari 2011, hade även i år Gran Zirupen som vinnare. Denna gång var det i snaps klassen!!! Gran Zirups snaps! Blanda Gran Zirup & Vodka i lämpliga proportioner. T ex 4 cl Sprit och 2 tsk Gran Zirup! Passar utmärkt till sill!!!
Grana Cotta – Grundrecept
Grundreceptet Gran Zirups Pannacotta. GranaCotta. 3 dl Vispgrädde, 1 Vaniljstång, 1 Gelatinblad 50 ml Gran Zirup, 4 msk Socker. Lägg gelatin bladet i kallt vatten. Häll grädden i kastrull. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg allt i grädden. Koka försiktigt upp grädden, ta upp vaniljstången. Ta kastrullen från värmen . Lägg en tesked granzirup i varje form eller … Read More
Skogens Sköna Gröna’s prize-winning Grana Cotta – panna cotta
Panna cotta 50 ml Gran Zirup Fresh spruce needles 4 small desserts Make a basic panna cotta using 300 ml cream, a vanilla pod, gelatine leaves & sugar, following the instructions in your cookbook. Then place 1 tsp Gran Zirup in the bottom of each glass. Save around 4 tbsp of Zirup as a garnish and mix the rest into … Read More
Vinnande Granacotta ur Jämtlandsmenyn – 2009!
Vinnarefterrätt i Matakademiens mat tävling Jämtlandsmenyn. Med smak av gröna skogar och höga fjäll. Granacotta från Skogens Sköna Gröna med Gran Zirup. Granacotta 4 personer 6 dl grädde gransirap efter smak, ca 100 ml 2,5 blad blötlagt gelatin socker efter smak 1.Blötlägg gelatin. 2.Koka upp grädde, socker och gransirap Låt det koka cirka 10 minuter. 3.Fördela i formar och ställ … Read More
Älvdrottningens Välkomst drink !
Älvdrottningsdrycken har blivit mycket uppskattad som välkomst drink. Blanda Älvdrottningen (väl kyld) med vitt vin eller alkoholfritt vitt vin. 1 + 4 eller efter tycke och smak. Gärna med isbitar och någon skiva citron !!! Syran i vinerna lyfter smakerna av Älvdrottning. Mycket gott och mycket uppskattad start på en trevlig middag !!!