Pajdeg6 dl vetemjöl1 dl strösocker225 g smör1 ägg2 msk iskallt vattenSätt ugnen på 200 grader. Arbeta samman ingrediensernatill degen. Dela den i två nästan lika stora delar. Låt vilasvalt 30 minuter. Kavla ut den större delen och klä enpajform, cirka 24 cm i diameter. Kavla ut ett lock av denandra delen.Fyllning8 äpplen2 msk smör1 tsk malen kanel4 tsk Gran ZirupSkala … Read More
Tommy Myllymäkis Biffsallad med Gran Zirup
4 portioner 400 g biffolja till stekning1 liter salladsblad200 g champinjoner100 g Himmelsraften eller annan lagrad hårdost 2 msk Gran Zirup1 msk äppelcidervinäger2 msk olivolja1 dl brödkrutongersalt och svartpepparBiffen ska vara i centimetertjocka skivor. Krydda medsalt och svartpeppar. Stek i het stekpanna cirka 1 minut påvarje sida. Tag upp köttet och låt det vila på skärbräda 5minuter. Skiva sedan biffen … Read More
Syrad Rödlök av Tobias Andersson
Copperhills syrade rödlökmed Gran Zirup2 rödlökarsaft från en citron4 msk Gran ZirupFinhacka löken och lägg bitarna i en syltburk. Blanda nercitronsaft och Gran Zirup. Rör om och låt stå 1-2 dagar ikylskåp. Gott till fisk eller att blanda i en sallad. (Foto picklad rödlök)
Presentförpackningar
Vi har utvecklat ett nytt koncept för presentförpackningar med text och logotyper för våra kunder. Det är verkligen roligt att kunna skapa attraktiva presenter med högkvalitativt innehåll. Allt är lokalproducerat av Skogens Sköna Gröna !
Gammelgårdens Gransorbet och blåbärsostkräm av David Gustafsson Sälen
Gammelgårdens Blåbärsostkräm med gransorbetBlåbärsostkräm110 g äggula40 g blåbärspuré40 g smält vit choklad20 g florsocker200 g färskost (exempelvis Philadelphia)Blanda allt och värm i 85-90° tills blandningen sätter sig.Kyl och mixa till en slät kräm.Gransorbet125 g Gran Zirup30 g glukos275 g vatten25 g socker1 cl vodkasaft från ½ citron½ gelatinbladBlötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Blanda alla övrigaingredienser utom citron. Smält gelatinet i … Read More
Himmelsraften ostsallad by Tommy Myllymäki & Jens Dolk.
Det känns spännande att blanda champinjoner med sin utpräglade skogssmak och den spännande Gran Zirupen. Himmelsraften är en Jämtländsk variant av Gruyere och helt suverän. 4 portioner 100 gram Himmelsraften (Jämtländsk hårdost)4 stora champinjoner2 tsk Gran Zirup1 tsk Äppelcidervinäger1 msk Rapsolja2 dl plockad Machésallad Hyvla osten lövtunt, men utan att den smular sönder.Hyvla champinjoner tunt med mandolin eller osthyvelBlanda samman … Read More
Skogis 2.0 by Bella
30 ml O.P.Andersson Björk20 ml Chatreuse20 ml Gransirap/Gran Zirup20 ml Citronjuice20 cl Granskottstonic Häll alla ingredienser utom tonic i ett highballglas över en lång isbit med infryst gran i –det finns silikonformar för just långa isbitar.Toppa upp med tonic och rör om. I boken Vilda drinkar by Bella Porcile hittar du många härliga drinkar.Här på receptsidan hittar du tre av … Read More
KOLBULLE
Har du någonsin hört talas om kolbullar? Det är en enkel och god maträtt som har varit en favorit vid skogsarbete i Medelpad i generationer. Och det är inte bara för skogsarbetare – jag tror att alla som vandrar på S:t Olavs leden borde prova den här läckra rätten. Tänk dig att plocka lingon längs med leden för att använda … Read More
TJÄLKNÖL
Ett annat matrecept från Medelpad som är mumsigt och gott är Tjälknöl. Tjälknöl skapades första gången i TorpshammarTjälknölen är en verklig delikatess. Köttet kräver många timmar i både ugn och i kyl men är värt all väntan. Blir du bjuden på tjälknul så vet du att kokerskan/kocken har lagt ner sin själ i att du ska få njuta en fantastisk … Read More
SEGKAKA
100 gram margarin eller smör8 dl mjölk eller fil1, 5 dl Sirap2 tsk salt2 tsk anis2 tsk fänkål1, 5 paket jäst1 kg rågsikt (eller rågsikt + vetemjöl) Smält fettet, häll i mjölken. Rör jästen med lite av den ljumna degvätskan. Tillsätt stötta kryddor, salt, sirap och mjölblandningen lite i taget.Låt degen jäsa. Bakas ut till 16 kakor cirka 0,5 cm … Read More