Skogis 2.0 by Bella

Skogis 2.0

30 ml O.P.Andersson Björk20 ml Chatreuse20 ml Gransirap/Gran Zirup20 ml Citronjuice20 cl Granskottstonic Häll alla ingredienser utom tonic i ett highballglas över en lång isbit med infryst gran i –det finns silikonformar för just långa isbitar.Toppa upp med tonic och rör om. I boken Vilda drinkar by Bella Porcile hittar du många härliga drinkar.Här på receptsidan hittar du tre av … Read More

KOLBULLE

KOLBULLAR

Har du någonsin hört talas om kolbullar? Det är en enkel och god maträtt som har varit en favorit vid skogsarbete i Medelpad i generationer. Och det är inte bara för skogsarbetare – jag tror att alla som vandrar på S:t Olavs leden borde prova den här läckra rätten. Tänk dig att plocka lingon längs med leden för att använda … Read More

TJÄLKNÖL

TJÄLKNÖL

Ett annat matrecept från Medelpad som är mumsigt och gott är Tjälknöl. Tjälknöl skapades första gången i TorpshammarTjälknölen är en verklig delikatess. Köttet kräver många timmar i både ugn och i kyl men är värt all väntan. Blir du bjuden på tjälknul så vet du att kokerskan/kocken har lagt ner sin själ i att du ska få njuta en fantastisk … Read More

SEGKAKA

SEGKAKAOR

100 gram margarin eller smör8 dl mjölk eller fil1, 5 dl Sirap2 tsk salt2 tsk anis2 tsk fänkål1, 5 paket jäst1 kg rågsikt (eller rågsikt + vetemjöl) Smält fettet, häll i mjölken. Rör jästen med lite av den ljumna degvätskan. Tillsätt stötta kryddor, salt, sirap och mjölblandningen lite i taget.Låt degen jäsa. Bakas ut till 16 kakor cirka 0,5 cm … Read More

Forest old fashioned by Bella

Forest old fashioned

50 ml Local Edition Gin från Åre Bränneri10 ml Gransirap/Gran Zirup3 stänk Angustura eller annan aromatic bitter Mät upp alla ingredienser i ett rörglas och fyll upp med is. Rör runt snabbt i cirka 10 sekunder så att drinken kyls ner och vattnas ur lite. Sila upp över stor isbit. Pynta med grankvist. Vill du göra drinken roligare med lite … Read More

Gran GT by Bella

Gran GT

50 ml Forest Dry Gin från Norrbottens Destilleri10 ml Gransirap/Gran Zirup1/2 liten flaska granskottstonic Häll gin och gransirap i ett highballglas. Rör om så att vätskorna blandar sig. Fyll upp med is och servera med tonic på sidan, så att gästerna själva kan bestämma hur mycket den vill ha.Pynta med grankvist.

Ostbomb med Gran Zirup. En riktig livsnjutare.

ostbomb

4 portioner1 mindre camenbert ostHackade valnötterGran Zirup GÖR SÅ HÄR1. Använd en liten fin rund camembertost, med kompakt yta runt osten.Gärna lokalproducerad från Åsbergets getgård eller Strömmens fårgård.2. Lägg osten på ett ugnssäkert serveringsfat. Sätt ugnen på ca 100-125 C3. Värm osten under ständig övervakning ca 10 minuter. Ta ut osten när den börjar att höja sig i skalet.4. Strö … Read More

Skogens Old Fashioned

Old fashion är en smakrik drink skapad av Emil. SKOGENS OLD FASHIONEDIngredienser:40 ml Blind Seal Rye Whiskey från Arboga10 ml Gran Zirup från Skogens gröna sköna10 ml Torr vermouthRör i 10 sek häll sedan upp i whiskeyglas med is.Gör så här:För att höja rökigheten bränn lite björknäver och ställen glaskupa över.