Goat Cheese & Gahko Bread

Goat Cheese & Gahko Bread / Getost med Gahko bröd, hjortron och Gran Zirup. Recept av Tareq Taylor Nordic Cookery i Åre. Serves 6-8 Ingredients 500 ml milk 100 g butter 25 g yeast 50 ml syrup 1 tsp. salt 100 ml rye flour Approx. 1 lit wheat flour How to do it Melt the butter and add the cold … Read More

Waffles & Hot Chocolate

Waffles & Hot Chocolate / Våfflor med hjortron, Gran Zirup & grädde samt varmchoklad. Recept av Tareq Taylor Nordic Cookery i Åre. Serves 4-6 Waffles Ingredients 400 ml wheat flour 2 tsp. baking soda 1 tsp. vanilla powder 1 tsp. sugar ½ tsp. salt 125 g butter 200 ml milk 250 ml soda water How to do it Mix all … Read More

Vinnande snaps ur Jämtlandsmenyn !

Matakademiens tävling som avgjordes i Februari 2011, hade även den Gran Zirupen som vinnare.Denna gång var det i snaps klassen!!! (Tidigare år vann den goda Granacottan pris som godaste efterrätt) Gran Zirups snaps!Blanda Gran Zirup & Brännvin special eller vodka i lämpliga proportioner.T ex 4 cl Sprit och 2 tsk Gran Zirup! Idag finns Gran Zirup Avec eller Snaps på … Read More

Grana Cotta – Grundrecept

Grundreceptet Gran Zirups Pannacotta. GranaCotta. 3 dl Vispgrädde, 1 Vaniljstång, 1 Gelatinblad 50 ml Gran Zirup, 4 msk Socker. Lägg gelatin bladet i kallt vatten. Häll grädden i kastrull. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg allt i grädden. Koka försiktigt upp grädden, ta upp vaniljstången. Ta kastrullen från värmen . Lägg en tesked granzirup i varje form eller … Read More

Skogens Sköna Gröna’s prize-winning Grana Cotta – panna cotta

Panna cotta 50 ml Gran Zirup Fresh spruce needles 4 small desserts Make a basic panna cotta using 300 ml cream, a vanilla pod, gelatine leaves & sugar, following the instructions in your cookbook. Then place 1 tsp Gran Zirup in the bottom of each glass. Save around 4 tbsp of Zirup as a garnish and mix the rest into … Read More

Vinnande Granacotta ur Jämtlandsmenyn – med smak av gröna skogar och höga fjäll!

Granskott

Vinnarefterrätt i Matakademiens mat tävling Jämtlandsmenyn. Med smak av gröna skogar och höga fjäll. Granacotta från Skogens Sköna Gröna med Gran Zirup. 2009. Granacotta 4 personer 6 dl grädde gransirap efter smak, ca 100 ml 2,5 blad blötlagt gelatin socker efter smak 1.Blötlägg gelatin. 2.Koka upp grädde, socker och gransirap Låt det koka cirka 10 minuter. 3.Fördela i formar och … Read More

Älvdrottningens stolta och läckra snaps !

Älvdrottning saft

Älvdrottningens stolta och läckra snaps ! Denna snaps på älvdrottning gick till final i matakademiens tävling i Jämtland 2012! Låt torkad älvdrottningsblomklase/älgörtblomma dra i brännvin special över natten, sila av, kyl och njut. Eller ännu enklare: Blanda 1 del älvdrottningsaft med 3 delar Brännvin special. Genom saften sötma, så får du en rund och mild snaps med härlig smak. Smaka … Read More

Älvdrottning Glögg

Älvdrottning Glögg 0,5 L  älvdrottningsaft 0,5 L vatten eller lite mindre 0,5 L vitt vin eller lite mer alkoholfritt vin passar mycket bra för att få syra i glöggen om man inte vill använda vin med alkohol. 2 kanelstänger 10 kryddnejlikor 15 kardemummakärnor 2 stjärnanis Värm upp allt i en kastrull, låt dra 20 minuter eller gärna övernatten. Sila av … Read More

Älvdrottning Gluhwein, gott i vårvinter tid!

Älvdrottning Gluhwein 0,5 L  älvdrottningsaft 0,5 L vatten eller lite mindre 0,5 L vitt vin eller lite mer (samt starksprit om så önskas) samt en apelsinskiva och gärna en kanelstång per glas. Värm vatten, blanda med övriga ingredienser smaka ev. av med stark sprit till önskad styrka. Fukta gärna glasets överkant i vatten, ”doppa” sen i strösocker. Häll gluhwein i … Read More