Ostbomben, trevligt och gott som förrätt eller efterrätt ! Denna ost efterrätt gick till final i Matakademiens Jämtlands tävling 2012. Med final mars 2013. En liten rund brie eller camenbertost, från t ex Tivars, Oviken ost, Skärvången eller Åsberget….. eller någon annan ostproducent …. Värm osten i ugnen 150 grader cirka 5-(10) minuter, på ugnsfast fat, passa noga. När … Read More
Cheese bomb with Gran Zirup and walnuts or fruit
150 g whole Camembert or Brie 50 g or more Gran Zirup Walnut pieces Heat the cheese on an ovenproof dish for about 5 minutes at 200°C. Remove from the oven when swollen and looks like it will explode. Sprinkle with walnuts and pour Gran Zirup on top. Can be served as a starter or a dessert, preferably with a … Read More
Gran toast
Gratinerad Chevre med Gran Zirup! Enkelt och gott! Till mingel eller förrätt. Vitt bröd med en skiva chevre ost på var brödskiva. Toppa med 1 msk Gran Zirup på varje ostskiva. Gratinera i ugnens övre del på ca 200 C, tills osten fått lite färg.
Gran Äpple
Varmt äpple med mandelmassa och Gran Zirup! God och super enkel efterrätt med gransmak! Skala och kärna ur ett äpple / person. Fyll hålrummet med mandelmassa. Ställ på ett fat. Häll över 1 – 2 msk Gran Zirup. Grädda äpplet/äpplena i micro ca 1,5 – 2, 5 minuter. Extra gott att avnjutas med en kula glass eller en klick lättvispad … Read More
Tårta med Gran Zirup
Kladdkaka 2 ägg 3 dl socker 1,5 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 1 1/2 tsk vaniljsocker 4 msk kakao 100 gram smält smör Rör ihop (vispa ej) allt och grädda i 175 C ca. 35 minuter. Eller ännu enklare, köp en färdig (fryst) kladd kaka i butik. Serveras med vispad grädde, hallon eller andra bär från skogen och som pricken … Read More
Lingongravad lax med granzirupskräm
(12 ägghalvor) 6 st ägg 150 gram lingon gravad lax 2 msk rönnbärskapris 3 msk finhackad rödlök 3 msk hackad persilja 1/2 dl crème fraiche 1 msk lingon 1 msk granzirup 1 msk dijonsenap 1 msk citronsaft 1 msk hackad gräslök 1 msk hackad rosmarin salt och peppar Hårdkoka äggen, dela i halvor och gröp ur gulan. Tärna fisken och … Read More