Tiden räcker inte till !

Två år efter öppningen – nu söks ny ägare till saluhallen i Ånge: ”Tiden räcker inte till”

Artikel 48 av 48 Corona: Ånge Visa alla artiklar

I två har Ånge haft en egen saluhall med lokalproducerade delikatesser och glasseria.
Nu söks ny ägare.
– Jag hinner inte med mina egna produkter, säger Eva Magnusson.

Eva Magnusson visar upp den nyligen utgivna boken med kaféer i Västernorrland - där bland annat hennes, som nu är till salu, finns med.
Eva Magnusson visar upp den nyligen utgivna boken med kaféer i Västernorrland – där bland annat hennes, som nu är till salu, finns med.

Det har hunnit passera drygt två år sedan dörren öppnades till Ånges egen saluhall med glasseria, lagom till Kulturnatten 2018.

Nu känner ägaren Eva Magnusson att det är dags att se om det finns någon annan som vill ta över verksamheten. Själv ämnar hon att satsa vidare på att utveckla försäljningen av sina egna produkter i företaget Skogens sköna gröna.

– Jag vill ut och visa upp mina spritdrycker på restauranger i Norrland. Tiden räcker inte till allt jag vill göra kring mina egna produkter när jag står här sex dagar i veckan. Om inte pandemin hade kommit skulle jag ha varit på Island och berättat vad man kan göra med gran, säger Eva Magnusson.

Utöver att utveckla det goda samarbetet med Jannis Eskitzis hoppas Eva Magnusson på öppningar för att arbeta vidare med besöksnäringen.
Utöver att utveckla det goda samarbetet med Jannis Eskitzis hoppas Eva Magnusson på öppningar för att arbeta vidare med besöksnäringen.

Förhoppningen finns om att någon ska vilja ta över butiken med ett 40-tal inarbetade leverantörer av framförallt småskaligt mathantverk.

– Det finns några som visat intresse redan nu, men det är ännu öppet för dialog. Det vore roligt om vi kunde hitta någon, för det behövs ett ställe där man kan sitta och må gott på det här fina läget på torget. Tapas och vinbar vore väl något, säger Eva Magnusson.

Hon berättar också att arbetet med att förhöja Ånges torg till en besöksupplevelse löper vidare med bland annat en arbetsgrupp kring ljussättning.

Utöver granprodukterna avser Eva Magnusson även att satsa vidare på mat för avhämtning och leverans och hon hoppas på fler beställningar såsom till den gångna helgens bröllop.

– Tänk vilken grej för storstadsbor att få komma hit och ha ett riktigt härligt litet bröllop i den här vackra naturen, säger Eva Magnusson.

Kommande utvecklingar väntar även i bolaget, Help and rescue, med värmande sjukvårdsprodukter som Eva driver tillsammans med sin bror.

– Där kommer Bizmaker, som arbetar med företagsutveckling regionalt, gå in och hjälpa oss att satsa vidare, så det blir spännande. Men nu först hoppas jag att de som är intresserade av att driva saluhallen vidare ska titta in eller höra av sig, säger hon.

2 Comments on “Tiden räcker inte till !”

 1. Hej,
  Jag är i intresserad och att få mer info om verksamheten/företaget.
  Var där som kund förra sommaren, och det verkade trevligt och något som kan utvecklas än mer med tanke på platsen och det fina torget utanför som besökare kan sitta utomhus. Och den lokalproducerade maten.
  Med vänlig hälsning
  Carina Mikaelsson

  1. Hej Carina !
   Roligt att du besökt mig, vad är det du skulle vilja veta mer om ?!
   Enklast är om du har tid att ringa, före 10 eller efter 17, så jag får veta vad du funderar på.
   Mvh / Eva 070 541 71 92

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *